V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

Odkrijte svoje sanje in sledite svojemu poslanstvu

Ste se že kdaj vprašali, kaj je vaše življenjsko poslanstvo? Ste že kdaj ugotavljali, čemu je namenjeno vaše življenje in kako lahko doprinesete k boljšemu svetu? Mnogi se kdaj sprašujemo o tem in ponavadi želimo odgovor čimprej. Če je naše zanimanje dovolj veliko, nas življenje skozi raziskovanje vodi do razumevanja našega obstoja. Nekateri zelo hitro prepoznajo svoje prave interese in vloge, ki jih želijo igrati, spet drugi potrebujejo več časa, volje in poguma, da prepoznajo ter sledijo svojemu poslanstvu.

 

Morda se sprašujete, zakaj je smiselno živeti svoj življenjski namen ali poslanstvo. Naš življenjski namen je naša edinstvena pot skozi življenje. To pomeni, če živimo svoje poslanstvo, živimo življenje, ki nas izpolnjuje in izpopolnjuje. Življenjski namen je naša notranja motivacija. To je tisto čarobno stanje, ko se zjutraj zbudimo in vemo, da bomo danes nekaj doprinesli k izboljšanju sebe ali sveta oziroma oboje.

 

Če poslušamo in sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu, nam takšno življenje daje energijo in notranjo moč, tudi takrat ko se znajdemo v življenjskih preizkušnjah, ter hkrati ustvarja okolje, v katerem najbolj osebnostno rastemo in se razvijamo, se najbolje počutimo, povečujemo notranjo moč, osvajamo nova znanja ter nas vodi strast do življenja. Počutimo se veliko bolj zavedni in integrirani v življenje.

 

Velikokrat je težko priti do pravega bistva oziroma esence življenjskega poslanstva.  V ta namen navajamo 5 ključnih točk, ki si jih zastavite na poti iskanja svojega poslanstva Ko boste našli odgovore in rešitve na teh 5 ključnih zank ter jih tudi živeli, boste naredili velik korak k svojemu pravemu zadovoljstvu in občutenju resnične sreče. Vredno je vztrajati na tej poti, saj je vaše osebno poslanstvo – ne glede na to, ali ste na poti sami ali v družbi – vam edinstveno in resnično samo vaše, zato ga sprejmite, takšno kot je, ter ga živite, cenite in spoštujte. Sedaj pa dobro razmislite ob naslednjih vprašanjih:

 

 1. Postavite si temeljne vrednote

  Vprašajte se, katere vrednote v življenju so tiste, ki vam veliko pomenijo. Razmišljajte o višjem namenu, kot je na primer dajanje, hvaležnost, sprejemanje, odpuščanje, prijateljstvo, ljubezen, zaupanje in podobno. Izberite 3 temeljne vrednote in si jih zapišite. Morda boste nekaj časa potrebovali, da izluščite glavne, vendar si  je vredno vzeti čas že pred naslednjim vprašanjem.

 

 1. Ugotovite, kaj je vaša strast

  Zastavite si ključno vprašanje, kot je na primer:

 • Če denar ne bi bil problem, kaj bi počel-a v življenju? Za katere pravice bi se boril-a? Kaj bi se želel-a naučiti?
 • Če bi moral-a javno govoriti ali pisati o določeni temi, katero temo bi izbral-a?
 • Ob katerih aktivnostih pozabim na čas? Katere aktivnosti me resnično veselijo in izpolnjujejo ter polnijo mojo energijo? Vse aktivnosti, ki vas izčrpavajo, vsekakor niso del vašega poslanstva.
 • Kaj sem rad-a počel-a kot otrok, o čem sem najraje razmišljal-a? Kaj me je jezilo? Kaj sem želel-a v svetu popraviti, spremeniti? Velikokrat izgubimo stik s svojimi otroškimi željami. Socialni pritiski v obdobju odraščanja mnogo ljudi odrine od njihovih sanj ter jih celo popolnoma odcepijo od njih. Dobro premislite, katere so bile vaše otroške sanje in jim, če so v skladu z vašimi sedanjimi vrednotami, poskušajte slediti.

 

 1. Poiščite svojo poglavitno nalogo ali misijo

  Poglejte okrog sebe s kritičnim pogledom in se zamislite, kaj vse je na svetu potrebno popraviti, kaj raziskati, kaj spremeniti ali razjasniti ter kako bi s svojim trenutnim znanjem lahko pomagali ljudem okrog sebe oziroma katera znanja bi bili pripravljeni pridobiti, da bi jim lahko pomagali. Hkrati preverite, če to delo oziroma opravilo, vključuje vaše ključne vrednote. Občutek, da lahko doprinesete k boljšemu svetu ali da ste nekomu s svojo prisotnostjo osvetlili življenje, je neverjeten. Ta občutek vam da vedeti, da ste na pravi poti in da na tem mestu lahko pričnete kopati globje, da boste dosegli svoj življenjski namen. Če se torej pomoč drugim oziroma Zemlji sklada z vašo življenjsko sliko prihodnosti, ob kateri vas zajame zadovoljstvo, ste na pravi poti resnične sreče.

 

 1. Ugotovite, kaj bi želeli deliti z ostalimi

  Se ljudje že zdaj radi obračajo na vas z določenimi težavami oziroma se vam v vaši okolici neprestano kažejo vedno iste težave? Pa ste znali uspešno pomagati oziroma bi si to želeli? Ali pa ste morda sami prišli do stanja, ko na fizičnem, čustvenem, mentalnem ali dušnem nivoju ni šlo več naprej, pa ste z nekaj raziskovanja in truda našli čudovito formulo za izboljšanje stanja? Tudi to je lahko prvi korak do odkrivanja polnega potenciala vašega poslanstva. Dovolite si iti globlje.

 

 1. Sledite svojim sanjam in vztrajajte

  Dovolite si pridobivati nova znanja in odkrivati nove razsežnosti svojega življenja. Korak za korakom boste prišli do večjega smisla življenja in na neki točki boste ugotovili, da živite svoje poslanstvo. Vaše življenje bo postalo bolj polno, še bolj popolno in celovito ter vas bo bogatilo s pravo energijo in življenjskimi izkušnjami, ki vas bodo krepile, tudi takrat ko vam morda ne bo najlažje. Ko pridemo do tiste prave točke svojega poslanstva, se odprejo neštete možnosti za osebnostno rast in nadgradnjo samega sebe, nekatere prijetne, pa tudi nekatere manj prijetne.

 

Vse te izkušnje nas vodijo k izpolnjevanju poslanstva ter k občutenju obilja na vseh področjih življenja. Obilje pa je zlata reka življenja, ki nas ne dela pohlepne, temveč željne biti v svoji energiji ter še naprej uspešno opravljati in nadgrajevati načine izpolnjevanja življenjskega poslanstva. In tako je krog sklenjen. Srečno!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Preberite več

OAZA ZDRAVJA

HARMONIJA ODNOSOV

RESNIČNA SREČA

NARAVNA LEPOTA

UMETNOST SRCA

ČAROBNI VRT

Biosana Living

Živimo zdravo z naravo

Živimo kvalitetne odnose

Živimo sebe in svojo srečo

Biosana Nature

Polepšajmo dan z naravo

Podarjamo s srcem

Uživajmo blagodejne učinke narave

ZELIŠČNI VRT

Za branje zgodb se prijavite na svoj Biosana račun. Če ga nimate ga lahko takoj ustvarite tukaj!

Prijava
Registracija

[elementor-template id="4125"]

[elementor-template id="4105"]

Scroll to Top