V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

Kako vzgojiti prijeten partnerski odnos?

Zagotovo poznate vzgojo rastlin? Morda celo imate v svojem domu mnogo rož in sobnih rastlin. Potem zagotovo veste, kdaj rože najlepše rastejo in cvetijo. Če jim namenjamo pravo skrb in pozornost. To pomeni ravno prav svetlobe, zalivanja, svežega zraka, dobre zemlje ter seveda kakšno prijetno misel in prijazno besedo.  Pri partnerskem odnosu je precej podobno.

 

Če partnerja želita živeti kvaliteten odnos se morata zavestno odločiti, da ga bosta vsakodnevno gojila in poglabljala, ga negovala in skrbela zanj. Na začetku to ni tako težko, ko si zaljubljena namenita ogromno pozornosti in se oba dobro počutita brez pretiranega prilagajanja. Ko je zaljubljenost še dovolj močna, smo se pripravljeni odpovedati svojemu egu in pri mnogih stvareh popustiti. Takrat brez težav gradimo harmonijo, se izognemo konfliktom in se nasploh zelo dobro razumemo.

 

Hormon dopamin nam daje občutek ugodja, medtem ko oksitocin, ki mu pravimo tudi hormon zaljubljenosti, poskrbi, da smo bolj povezani in predani, da lažje komuniciramo in se ukvarjamo samo z bistvenimi rečmi, kot je ljubljenje in ustvarjanje skupnega gnezdeca. Obojestranska sreča in harmonija je zagotovljena tako dolgo, kot nam uspe vzdrževati ustrezen nivo oksitocina ter ravnovesje ostalih hormonov.

 

Čas zaljubljenosti je najboljši čas za začetek vzgajanja partnerskega odnosa, ker imamo takrat izjemne pogoje, da postavimo dobre temelje za morebitno nadaljnjo resnejšo zvezo. Potrebno je izražati svoje želje in potrebe ter nikakor ne samo ugajati, kljub temu da nam je ljubljena oseba zelo draga in je ne želimo izgubiti. Potrebno je zdravo postavljati meje in ščititi svoje interese na način, da so upoštevane želje, interesi in prepričanja obeh partnerjev enakovredno.

 

Dober začetni odnos, postopni koraki in ustrezni načini komunikacije, ki so zastavljeni že zelo zgodaj, so zelo pomembni pri nadaljnjem oblikovanju zveze, saj tvorijo temelje nadaljnjega zrelega odnosa.  Tako kot vsak posameznik preko različnih življenjskih izkušenj osebnostno raste, mora tudi partnerski odnos rasti z njim. Rast v odnosu je možna, če je v odnosu prisotne dovolj ljubezni in pozornosti ter so postavljeni dobri temelji odnosa. Velik pomen imajo skupne vrednote, kot so spoštovanje, zaupanje in iskrenost ter ljubezen in hvaležnost. Te nas povezuje na najbolj intimni ravni in se krepijo s pozornostjo, nežnostjo in ljubljenjem. Takrat se tudi sprošča hormon zaljubljenosti, s pomočjo katerega čutimo povezanost s partnerjem ter skupno harmonijo in srečo. Ženske smo tiste, ki smo navadno bolj čuteča bitja.  Če svoje občutke ustrezno delimo s svojim moškim, vnesemo v odnos veliko iskrenosti in zaupanja ter odnos obogatimo. Partner nam bo skušal ugajati, hkrati pa bo izrazil svoje tudi želje, katerih upoštevanje vaju popeljejo še v večjo povezanost.

 

Vsak dan bodimo pozorne, opazujmo, predlagajmo, poslušajmo, se učimo in ljubimo. S partnerjem postavimo skupne vrednote in načrte, stremimo k skupnim sanjam in se potrudimo zanje. Vredno je! Ljubiti in biti ljubljena.

 

This is a paragraph.wqwughhfruqhg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Preberite več

OAZA ZDRAVJA

HARMONIJA ODNOSOV

RESNIČNA SREČA

NARAVNA LEPOTA

UMETNOST SRCA

ČAROBNI VRT

Biosana Living

Živimo zdravo z naravo

Živimo kvalitetne odnose

Živimo sebe in svojo srečo

Biosana Nature

Polepšajmo dan z naravo

Podarjamo s srcem

Uživajmo blagodejne učinke narave

ZELIŠČNI VRT

Za branje zgodb se prijavite na svoj Biosana račun. Če ga nimate ga lahko takoj ustvarite tukaj!

Prijava
Registracija

[elementor-template id="4125"]

[elementor-template id="4105"]

Scroll to Top