V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

Koliko prijaznih besed namenimo svojemu partnerju?

Vsak dan so pred nami številni izzivi, kako izvesti in časovno uskladiti vse potrebne  aktivnosti. V kolikor so v našem življenju mali otroci in skrb za družino, je dobra organizacija ključna in nepogrešljiva, hkrati pa tudi smiselno postavljanje prioritet in izvedba zadanih aktivnosti, kar nas po zaključku dneva navdaja z dobrim občutkom, da smo opravili vse najpotrebnejše. Pri takšnem načinu življenja mnogokrat izpuščamo svoj partnerski odnos, ki pa je nenazadnje eden najpomembnejših členov naše življenjske sreče in mnogokrat ključ našega ravnovesja, osebnostne rasti in osebnega zadovoljstva.
 
 
Kljub temu da se zavedamo, da je potrebno odnose negovati in v splošnem precej dobro skrbimo za odnose, imamo lepe odnose z otroci, domačimi, prijatelji, sodelavci, znanci, mnogokrat odnos s partnerjem nekoliko zanemarjamo. Morda se nam zdi samoumeven in mu posvečamo manj pozornosti kot ostalim odnosom. Veliko jemljemo iz taksnega odnosa, vendar pa ga ne hranimo s svojo energijo. Medsebojno zaupanje in povezanost se skrhata in seveda je naivno pričakovati, da bosta takšen odnos in ljubezen v njem trajala brezpogojno v dobrem in slabem do konca življenja.
 
 
Razumljivo, da smo dostikrat utrujene, morda po končanem dnevu preutrujene za prijaznost in nežne besede svojemu partnerju. Na srečo obstajajo jutra in vikendi, ko smo vseeno bolj spočite in polne energije in svojemu najdražjemu namenimo več prijaznih besed, mu podarimo kakšen iskriv pogled in nagajiv nasmeh, ga morda presenetimo s kakšno dobro idejo. To je to kar vajin odnos hrani in ga vzdržuje pri življenju. Odnos mora biti živ, da vas lahko podpira in krepi, da vas osrečuje in vam daje nove energije. Vse je povezano in na to se moramo večkrat spomniti. Ne pričakujmo več, kot smo same pripravljene dati. Ne izkoriščajmo skromnosti in potrpežljivosti svojega partnerja ter seveda obratno, zahtevajmo tisto, kar smo vredne – pozornosti, nežnosti in prave ljubezni. Bodimo odprte, sočutne, prijazne do sebe in do partnerja ter vsak dan odkrivajmo nove načine, kako ljubiti in živeti ljubezen.
 
 
Prizadevajmo si, da vzpostavljanje harmonije v partnerskem odnosu postavimo na našo prioritetno listo. Namenimo nekaj svoje najboljše energije zanj oziroma zanjo, ker to je najboljša rešitev za vaju. Če tudi trenutno ne čutita taksne potrebe in sta družina, služba ali posel na prvem mestu, vlagajta energijo v vajin osebni razvoj in razvoj vajinega skupnega življenja, kar se vama bo kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno obrestovalo.
 
Ljudje smo socialna bitja, zato nas občutek pripadnosti, predanosti in zaupanja na intimni ravni navdaja z izpolnjenostjo in resnično srečo. Potrudimo se za prijaznost in naklonimo čimveč prijaznih besed svojemu najdražjemu, tudi takrat ko to ni lahko in imamo toliko bolj nujnih ali pomembnih misli in opravil. Naj prijaznost preide v našo navado in naš partnerski odnos, bo postal prijaznejši.
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Preberite več

OAZA ZDRAVJA

HARMONIJA ODNOSOV

RESNIČNA SREČA

NARAVNA LEPOTA

UMETNOST SRCA

ČAROBNI VRT

Biosana Living

Živimo zdravo z naravo

Živimo kvalitetne odnose

Živimo sebe in svojo srečo

Biosana Nature

Polepšajmo dan z naravo

Podarjamo s srcem

Uživajmo blagodejne učinke narave

ZELIŠČNI VRT

Za branje zgodb se prijavite na svoj Biosana račun. Če ga nimate ga lahko takoj ustvarite tukaj!

Prijava
Registracija

[elementor-template id="4125"]

[elementor-template id="4105"]

Scroll to Top