V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

Osvojite navade srečnih ljudi

Le malokdo bi zase lahko trdil, da je zares srečen. Pa vendar, morda ste že slišali, da je občutenje sreče vaša odločitev? Ali znate to tudi živeti? Srečni ljudje se z življenjem spopadajo drugače, drugače ga dojemajo in se drugače odzivajo na situacije. Zavedajo se, da vsi občutki izvirajo iz njih samih in da so srečni, če se počutijo srečne, ne glede na zunanje okoliščine.

 

Sreča je subjektivni občutek ugodja in izpolnjenosti, ki je odvisen od posameznikovega dojemanja sebe in okolice. Vsi si zaslužimo srečo in prav je, da je ne pogojujemo z zunanjimi okoliščinami ali se ji ne odrekamo iz različnih razlogov, kot so strah, negotovost, zaskrbljenost, malodušje ali kaj podobnega. Naše miselne vzorce in občutke lahko zavestno oblikujemo tako, da si ne otežujemo življenja, temveč si ga olepšamo. Namesto da poudarjamo stvari, ki nam niso všeč ali so nas morda spravile v slabo voljo, se raje osredotočajmo na prijetne trenutke in dogodke, ki v nas vzbujajo veselje. Tisto, o čemer razmišljamo, se krepi, zato svojo pozornost čimbolj namenjajmo srečnim občutkom, le tako bo naša sreča rasla.

 

Ker naše življenje oblikujejo navede in vzorci, navajamo nekaj koristnih nasvetov, da v svoje življenje privabite še več občutkov sreče:

  1. SPREJMITE SEBE, TAKŠNE KOT STE

Srečni ljudje se znajo ceniti. Kljub nepopolnostim, sprejmite sebe in svoje življenje z vsemi ranami in bolečinami. Življenje je eno samo in verjemite, da ste čudovita oseba, ki si zasluži srečno življenje. Vsaka izkušnja vam je bila dana, da ste se iz nje nekaj naučili, da ste danes to, kar ste.

 

  1. PREVLADAJO NAJ ODLOČITVE, KI VAS OSREČUJEJO

Vsakodnevno sprejemamo številne male in velike odločitve. Pomembno je, da se cenimo in prav tako naše bližnje ter pri odločitvah upoštevamo svoje vrednote. Potem bodo naše odločitve zares prave. Na življenje glejte pozitivno in sprejemajte odločitve, ki vas osrečujejo, in tako bo vaše življenje vedno bolj srečno.

 

  1. BODITE OSREDOTOČENI NA POMEMBNE STVARI

Kot srečni ljudje imejte pred sabo širšo sliko, kaj je za vas v življenju pomembno. Ko se pojavijo ovire, ki vas iztirijo iz cone udobja, ne delajte panike po nepotrebnem. Poglejte svojo širšo vizijo in se pomirite. Ne trošite energije za nepomembne stvari, temveč razumno presodite, kaj je vredno vaše pozornostjo in svojo energijo usmerite tja, kjer je to potrebno.

 

  1. ODZOVITE SE Z USTREZNIMI OBČUTKI

Vsi imamo kdaj slabe dneve, tudi srečni ljudje, vendar pomemben je naš odziv na to. Morda se soočamo z jezo, žalostjo in bolečino. Pred takšnimi občutki ne bežimo, vendar jih sprejmemo in si jih priznamo. Pri njih ne vztrajamo, ampak se odločimo, da jih zavestno premagamo. Imamo namreč možnost, da na situacijo pogledamo še iz drugega zornega kota ter se odzovemo z ustreznimi občutki. Na ta način najdemo notranji mir, morda smisel ali rešitev nastale situacije ali celo opazimo pozitivne možnosti, ki se nam odpirajo.

 

  1. RECITE “DA” NOVIM PRILOŽNOSTIM

Ne oklevajte in zberite pogum za nove priložnostih. Spremembe so včasih malce neudobne, vendar nam dolgoročno obetajo osebnostno rast in napredek. Vzdržujmo stalno kondicijo za nove priložnosti in izzive. Seveda pa pri tem imejte v mislih svoje vrednote ter dobrobit sebe in svojih bližnjih. Na prvem mestu ste vi, zato morate kdaj povsem samozavestno in brez slabe vesti reči NE, ker to pomeni, da sebi rečete DA.

 

  1. SLEDITE SVOJIM SANJAM

Imejte domišljijo, ustvarjate svoje sanje in jih delite s tistimi, ki vas podpirajo. Večkrat se spomnite svojih sanj in želja ter ob njih občutite čimveč veselja, kot da bi jih že dosegli. Četudi se pojavijo ovire, vztrajajte in iščite rešitve, da svoje sanje uresničite.

 

  1. OSREČUJTE SEBE IN DRUGE

Včasih lahko že z drobnimi pozornostmi, kot so skrbno pripravljen zajtrk, kava ali čaj, ter malenkostmi, kot so nasmeh ali prijazen pozdrav, osrečite sebe in svoje bližnje. Tvori se pozitivna energija, ki dobro deluje na vas in vašo okolico.

 

  1. PODPIRAJTE POZITIVNE POGOVORE

Svojo energijo usmerjate v dobre stvari ter sodelujte v pozitivnih pogovorih. Obrekovanja in tarnanja se izogibajte. Z ljudmi ustvarjajte čim bolj prijetno okolje in delujte tako, da se bodo tudi drugi ob vas počutili prijetno ter se potrudili za dobre odnose.

 

  1. USPEŠNO REŠUJTE KONFLIKTE

Srečni ljudje živijo v skladu s svojimi vrednotami in prepričanji. Namesto da bi vztrajali v konfliktnih situacijah, svojo energijo raje usmerjajte k rešitvam za izboljšanje medsebojnih odnosov. Zavedajte se, da niso pomembne samo besede, temveč tudi potrebne aktivnosti, katerim posvetite več pozornosti.

 

  1. OBČUTITE HVALEŽNOST

Resnično srečo občutimo, ko smo z mislimi in s srcem prisotni tu in zdaj ter občutimo hvaležnost za to. Življenje je takšno, kot je. Ne obremenjujte se s preteklostjo, s prihodnostjo ali sedanjostjo. Ni vam treba živeti s slabimi spomini, v negotovosti ali z občutki pomanjkanja. Ozrite se vase in okrog sebe ter se zahvalite za vse dobro in lepo, kar ste in kar vas obdaja.

 

Bodimo enostavno srečni! Najdimo čimveč priložnosti za veselje. Vsaka situacija je na nek način obvladljiva in vsaka ovira je na nek način rešljiva. Včasih je morda potrebno le malce več sočutja, potrpežljivosti in razumevanja, spet drugič pa morda več poguma, odločnosti in vztrajnosti, da najdemo pravo ravnovesje in harmonijo življenja, ki ji pravimo resnična sreča 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Preberite več

OAZA ZDRAVJA

HARMONIJA ODNOSOV

RESNIČNA SREČA

NARAVNA LEPOTA

UMETNOST SRCA

ČAROBNI VRT

Biosana Living

Živimo zdravo z naravo

Živimo kvalitetne odnose

Živimo sebe in svojo srečo

Biosana Nature

Polepšajmo dan z naravo

Podarjamo s srcem

Uživajmo blagodejne učinke narave

ZELIŠČNI VRT

Za branje zgodb se prijavite na svoj Biosana račun. Če ga nimate ga lahko takoj ustvarite tukaj!

Prijava
Registracija

[elementor-template id="4125"]

[elementor-template id="4105"]

Scroll to Top