V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNE DOLOČBE

 

Nahajate se na spletnem mestu www.biosana.si, katero upravlja podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o., Puhova ulica 13, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji poslovanja urejajo delovanje spletne strani biosana.si, vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom BIOSANA Living Nature d.o.o. in naročnikom storitev oziroma kupcem izdelkov. 

 

Z uporabo te spletne strani potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, da z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni.

2. UPORABA SPLETNE STRANI

 

Spletno mesto www.biosana.si vam nudi številne prispevke in informacije ter omogoča prijavo in plačilo storitev individualnih posvetov, svetovanj in izobraževanj ter nakupa izdelkov v spletni trgovini, ki je prosto dostopna na internetu. Na spletni strani so predstavljeni različne storitve in izdelki, podrobne informacije ter njihove cene.

 

Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. se bo v največji možni meri trudilo za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij navedenih v spletni trgovini www.biosana.si. V kolikor kupec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj to sporoči na kontakt info@biosana.si.

 

Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Podjetje si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

 

Vsebine v spletni trgovini so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja BIOSANA Living Nature d.o.o. prepovedana. Vse informacije, podatki, produkti in opisi storitev, fotografije, logotipi ter druga vsebina, vključno z vsemi računalniškimi programi, ki so na voljo na spletnem mestu, so avtorsko zaščitene oziroma so last BIOSANA Living Nature d.o.o. ali tretjih oseb oziroma so objavljene z dovoljenjem lastnika.

 

Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava, preoblikovanje v izvedene produkte ali uporaba za komercialne ali javne namene, spreminjanje, prikazovanje in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja BIOSANA Living Nature d.o.o. prepovedana in predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov. Brez pisnega dovoljenja BIOSANA Living Nature d.o.o. oziroma lastnika se jih ne sme uporabljati.

3. IZDELKI, STORITVE in CENE

 

Nekateri izdelki ali storitve so lahko na voljo izključno na spletu preko spletne strani. Pridržujemo si pravico omejiti količino izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi izdelkov ali cen izdelkov se lahko spremenijo kadarkoli brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico do prekinitve ponudbe katerega koli izdelka ali storitve kadarkoli.

 

Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. nudi kakovostne storitve  posvetov, preiskav, svetovanj in izobraževanj na področju zdravega in kvalitetnega življenja. Storitve so strokovne, informativne in motivacijske narave z namenom ohranitve ali izboljšanja zdravja in kvalitete življenja.  V primeru resnejših težav z zdravjem, fizične ali duševne narave, je potreben posvet z osebnim zdravnikom in ustreznim specialistom.

 

Vse cene v spletni trgovini www.biosana.si  so navedene v evrih in so končne, ker prodajalec ni davčni zavezanec (DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1). Pridržujemo si pravico, da se lahko cene naših izdelkov spremenijo brez predhodnega obvestila.

4. NAROČILA

 

Po pregledu ponudbe ob želenih storitvah ali izdelkih izberete možnost “Izberi”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite. Ko ste zaključili z nakupovanjem, izberete možnost “Košarica”, kjer lahko pred plačilom uredite izdelke, tako da spremenite količine izdelkov ali jih odstranite iz seznama. S klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno« vstopite na spletno stran Blagajne, kjer izpolnite podatke o naročniku in načinu plačila ter z gumbom »Kupite sedaj« zaključite nakup.

Po oddaji naročila potrošnik prejme potrdilo o naročilu na naveden elektronski naslov.

 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila ter po prejemu potrdilo o naročilu. V kolikor ugotovi napako ob naročilu, lahko kupec še isti dan brez dodatnih stroškov prekliče naročilo z obvestilom na email info@biosana.si.

 

Uporabnik, kupec oziroma naročnik se zavezuje, da bo zagotovil aktualne, popolne in natančne podatke.

 

Podjetje si pridržuje pravico, da kadarkoli zavrne storitev iz kakršnegakoli razloga, o katerem bo stranka obveščena v najkrajšem možnem času.

 

5. NAČINI PLAČILA IN IZDAJA RAČUNOV

 

Naročilo storitev ali izdelkov iz naše spletne trgovine lahko poravnate na več načinov. Nudimo vam možnost plačila preko:

 • Plačilna kartica – Visa, MasterCard, Maestro ali American Express
 • UPN bančno nakazilo – po predračunu, ki vam ga bomo poslali po prejetju naročila. Predračun se lahko izdela za pravno ali fizično osebo.
 • PayPal – za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran.

Po oddaji naročila z izbiro plačila UPN bančnega nakazila boste na email prejeli informacije, potrebne za nakazilo. Vsa nakazila morajo biti sprovedena na račun podjetja:

 

BIOSANA Living Nature d.o.o., Puhova ulica 13, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0201 1026 2835 191 (odprt pri banki NLB d.d.)

 

Račun za izvedeno plačilo boste prejeli na naveden elektronski naslov, v primeru naročila storitve po opravljeni storitvi oziroma v primeru naročila izdelkov po obdelavi naročila. Izdajatelj računov je podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o., Puhova ulica 13, 1000 Ljubljana.

 

Računov ne pošiljamo po pošti, razen če to izrecno želite in zahtevate. V tem primeru to sporočite na email naslov info@biosana.si.

6. DOSTAVA

 

Dostavo blaga izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Dostava po Sloveniji znaša 3,6 €. V času akcije “Brezplačna dostava”, v kolikor je znesek naročila 15 € ali več, se vam stroški dostave ne bodo obračunali.

 

Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dveh ali treh delavnih dnevih od prejetja naročila. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

 

V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. 

 

Za vse informacije v zvezi z vašim naročilom in dostavo nas lahko kontaktirate na info@biosana.si. 

 

7. KODE ZA POPUST

 

Aktivne kode za popuste najdete na spletnem mestu www.biosana.si, v elektronskem sporočilu info@biosana.si ali drugih medijih. Koda prinaša (odvisno od vrste kode) popust na posamezen izdelek, popust na celoten nakup ali popust za brezplačno dostavo. Vsakršna koda je vedno časovno omejena in jo je potrebno izkoristiti v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

 

Kodo za popust uporabite tako, da željene izdelke dodajte v košarico, potem pa v Košarici v okence “Koda kupona” dodate prejeto kodo za popust. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko vpišete kodo za popust se vrednost popusta za popust avtomatsko odšteje od vašega naročila.

 

8. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Ob prvem obisku spletne trgovine www.biosana.si se na vaš računalnik shrani “piškotek” (cookie), ki ga lahko sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil. Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vaše računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

 

Ob prijavi na posvet, svetovanje ali izobraževanje ter ob plačilu blaga ali storitev v spletni trgovini www.biosana.si, naročnik posreduje osebne podatke, kot so ime, priimek, elektronski naslov, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, telefon. Osebni podatki se zbirajo z namenom obdelave naročila ter obveščanja in informiranja. Upravljavec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika.

 

Podatki, ki jih uporabnik posreduje za namene prijave, naročila in/ali obveščanja, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebni podatki se obdelujejo z namenom, da se zagotovi ustrezna storitev, obravnava stranke oziroma naročila, vključno z dostavo izdelka ter nadaljnjega informiranja in obveščanja stranke o morebitnih novostih, prispevkih in ponudbah. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov.

 

Za prenose osebnih podatkov uporabnika se uporablja tehnologijo, ki skrbi za kriptiranje podatkov. Podatki o plačilni kartici oziroma drugi podatki glede plačila, ki jih uporabnik vnese, se v kriptirani obliki prenesejo iz njegovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

9. ODSTOP OD POGODBE

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema naročenega blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov info@biosana.si.

 

Ob zahtevku morajo sporočiti podatke o transakcijskem računu, kamor želijo prejeti kupnino ter izdelek vrniti nepoškodovan, neuporabljen in v originalnem pakiranju po pošti na naslov podjetja. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, ki se v primeru vračila po pošti obračunava po veljavnem ceniku dostavne službe.

 

Izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedena takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema izdelka. Vračilo opravljenih vplačil izplačujemo izključno preko nakazila na bančni račun. V primeru, da je bila pri nakupu koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačan znesek.

 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je že opravljena storitev posveta, svetovanja, izobraževanja ali delavnice oziroma izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali je kateremu že potekel rok uporabe oziroma zapečatenega blaga, če je potrošnik po dostavi odprl pečat in izdelek ni primeren za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov ali v primeru stvarne napake, ki se jih obravnava kot reklamacije.

 

10. PRITOŽBE in REKLAMACIJE

 

V primeru nezadovoljstva, težav, pritožb ali reklamacij nas lahko pokličete na telefonsko številko: 031 612 964 ali nam pišete na naš elektronski naslov: info@biosana.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prizadevamo si, da se morebitno nezadovoljstvo ali spori rešujejo sporazumno.

 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu storitvi sporen.

 

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

 

11. REŠEVANJE SPOROV

 

Vse morebitne spore med stranko/naročnikom/kupcem in podjetjem BIOSANA Living Nature d.o.o. bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

 

V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov podjetje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

 

Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju sporov na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je enotna vstopna točka za potrošnike, ustanovljena na podlagi Uredbe 524/2013/EU za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje ali spletnih storitev med potrošnikom s prebivališčem in ponudnikom s sedežem v Evropski uniji.

 

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS):

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

12. ZAGOTAVLJANJE ZDRAVJA

 

Zaradi preprečevanja širjenja virusnih okužb je vstop v prostore dovoljen strankam po predhodnem naročilu in ob izpolnjevanju pogoja PCT. Stranke z znaki okužb dihal, stranke, ki so okužene ali so bile v zadnjih 14 dneh v stiku z okuženimi, naprošamo, da nas nujno obvestite in se dogovorimo za drug termin. Stranke morajo biti ob vstopu v prostore opremljene z zaščitnimi sredstvi (maska). 

 

13. SODELOVANJE V NAGRADNIH IGRAH

 

Sodelovanje v nagradnih igrah ureja Pravilnik o nagradnih igrah.

 

14. VELJAVNOST in SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

 

Podjetje BIOSANA Living Nature d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje.

 

 

BIOSANA Living Nature d.o.o.

Puhova ulica 13

1000 Ljubljana

 

Spletna stran: www.biosana.si

E-pošta: info@biosana.si

Telefon: 031 612 964

 

Davčna številka: 89062345

Matična številka: 8287465000

TRR:  SI56 0201 1026 2835 191 (odprt pri NLB d.d.)

 

Scroll to Top