V HARMONIJI IN RAVNOVESJU ZDRAVJA

ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO – ZA KVALITETNO ŽIVLJENJE

za boljše telesno, duševno in duhovno zdravje

UPOČASNIMO STARANJE Z USTREZNO PREHRANO

Staranje je normalen proces v telesu, ki nastane zaradi bioloških dejavnikov in presežka prostih radikalov. Staranje precej upočasnimo s tem, da telesu zagotoviti dovolj antioksidantov, da se lahko učinkovito bori pred prostimi radikali in ščiti naše celice pred poškodbami.

 

Vredno je upoštevati naslednja priporočila:

 

  1. Učinkovita zaščita pred prostimi radikali so vitamini in minerali. To pomeni, da moramo jesti veliko raznovrstnega, pisanega sadja in zelenjave. Živila, ki so še posebej bogata z antioksidanti in imajo lahko celo zaščitni učinek na kožo so korenje, marelice in drugo oranžno in rumeno sadje in zelenjava, borovnice, listnata zelenjava, paprika, paradižnik, fižol in druge stročnice, ribe in oreščki. Po potrebi je potrebno telo dodatno oskrbeti z vitamini in minerali.
  2. Izogibati se je potrebno sladkorju ter pretiranemu vnosu ogljikovih hidratov in maščob. Preveč sladkorja ali sestavin, ki pospešujejo vnetja so največkrat v procesirani hrani, nasičenih maščobah in rdečem mesu. Tvoriti se pričnejo prosti radikali, ki pospešujejo znake staranja.
  3. Odličen zaveznik za ohranitev čvrste zdrave kože je tudi ustrezen vnos proteinov. Kolagen je pomemben gradnik kože. V našem telesu v zadostnih količinah nastaja naravno, a le do določene starosti, nato pa njegova proizvodnja začne upadati. To je tudi čas, ko se pojavijo prve spremembe, ki jih običajno poimenujemo staranje kože. Gubice, upadlost in neelastičnost so prvi znaki, da kolagena v našem telesu primanjkuje.
  4. Izrednega pomena je tudi, da vsakodnevno pijemo dovolj vode. Hidracija je izjemnega pomena za napet, mladosten videz kože. Seveda je voda tudi sicer pomembna za zdravje našega telesa, zato moramo poskrbeti za zadosten vnos tekočine.

Znaki staranja so navadno najbolj vidni na koži na obrazu, ki je nekoliko bolj izpostavljena, zato ji ponavadi namenjamo malo večjo skrb in nego. Tudi koža drugod po telesu je izpostavljena staranju in prav tako pa tudi drugi organski sistemi v našem telesu. Z ustrezno prehrano, pravilno nego in zdravim načinom življenja lahko vidno upočasnimo staranje ter ohranimo zdravje, vitalnost in mladosten videz.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Preberite več

OAZA ZDRAVJA

HARMONIJA ODNOSOV

RESNIČNA SREČA

NARAVNA LEPOTA

UMETNOST SRCA

ČAROBNI VRT

Biosana Living

Živimo zdravo z naravo

Živimo kvalitetne odnose

Živimo sebe in svojo srečo

Biosana Nature

Polepšajmo dan z naravo

Podarjamo s srcem

Uživajmo blagodejne učinke narave

ZELIŠČNI VRT

Za branje zgodb se prijavite na svoj Biosana račun. Če ga nimate ga lahko takoj ustvarite tukaj!

Prijava
Registracija

[elementor-template id="4125"]

[elementor-template id="4105"]

Scroll to Top